Ενημέρωση νέων διατάξεων περί προπονητών

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει τα μέλη του για τις τροποποιήσεις σε κάποιες διατάξεις του αθλητικού νόμου για τους προπονητές καλαθοσφαίρισης. Ιδίως για τις επικαιροποιήσεις που πρέπει να γίνονται στο αντίγραφο ποινικού μητρώου και τις ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου, ακτινολόγου και ψυχιάτρου, ανά πέντε (5) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.

Μετά από σχετική ερώτηση του ΣΕΠΚ προς τη Γ.Γ.Α., δόθηκε επισήμανση πως -από την άλλη- πως ΔΕΝ χρειάζεται επικαιροποίηση του πιστοποιητικού γνώσης πρώτων βοηθειών. 

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Σύμφωνα με τον νέο νόμο 4908/2022 (ΦΕΚ 52/Α/11.3.2022), μέσω του οποίου τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 31 και 31 Α του αθλητικού νόμου 2725/1999, σας ενημερώνουμε ότι:

α) Όλοι οι προπονητές, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο προπονητών που τηρείται στη Γ.Γ.Α, οφείλουν να επικαιροποιούν:

I. το αντίγραφο ποινικού μητρώου και
II. τις ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου, ακτινολόγου και ψυχιάτρου, ανά πέντε (5) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.

Ο προπονητής, ο οποίος δεν προχωρήσει στην παραπάνω διαδικασία επικαιροποίησης, διαγράφεται αυτοδικαίως από το μητρώο προπονητών και επανεγγράφεται υποβάλλοντας το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών για την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος προπονητή.

Οι προπονητές για τους οποίους έχουν παρέλθει ήδη πέντε (5) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους στο μητρώο προπονητών, οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα παραπάνω απαιτούμενα δικαιολογητικά έως την 31η.12.2022.

β) Η ισχύς της παρ. 4 του άρθρου 31 του ν. 2725/1999, ως προς την υποχρέωση απασχόλησης προπονητή και της παρ. 2 του άρθρου 31 Α του ν. 2725/1999, ως προς την απασχόληση προπονητή αναλόγως του επιπέδου άδειας άσκησης επαγγέλματος, αρχίζει από την 1η.7.2024.

Συνεπώς, θα πρέπει άμεσα να κατατεθεί από τις ομοσπονδίες, διετής προγραμματισμός για σχολές προπονητών στα αθλήματα που καλλιεργούνται, προκειμένου στις 1.7.2024 να έχει αποφοιτήσει και αιτηθεί αναγγελία άσκησης επαγγέλματος προπονητή επαρκής αριθμός προπονητών Β' και Γ' επιπέδου.

γ) Στο δίπλωμα εκπαίδευσης ή πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών, που κατατίθεται ως δικαιολογητικό για την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος προπονητή, θα πρέπει να προκύπτει κατ' ελάχιστον η εκπαίδευση σε πρόγραμμα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software