Κουτρόγιαννου: "Η διαρκής μάθηση και επαγγελματική κατάρτιση είναι στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με την επιτυχία"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Η Ιωάννα Κουτρόγιαννου μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την ετήσια υποτροφία στην Ιταλία, ταξίδι στο οποίο συμμετείχε, εξήγησε τι της έκανε μεγαλύτερη εντύπωση απ όσα είδε στο προπονητικό κέντρο της Αρμάνι Μιλάνο και στάθηκε στη σημασία της επαφής με κορυφαίους προπονητές και αξιωματούχους από το εξωτερικό. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις εντυπώσεις από το ταξίδι στο Μιλάνο: "Το ταξίδι στην Αρμάνι Μιλάνο ήταν ένα μοναδικό ταξίδι γεμάτο με εμπειρίες, παραστάσεις και πληροφορίες σίγουρα ανεξίτηλες. Το πρόγραμμά μας ξεκινούσε στο εντυπωσιακό Mediolanum Forum, με τις πρωινές προπονήσεις της αντρικής ομάδας, που αφορούσαν κυρίως στο shooting around και στο scouting λόγω των Ευρωπαϊκών αγώνων. Από νωρίς το απόγευμα παρακολουθούσαμε όλες τις προπονήσεις των υποδομών της Αρμάνι, από U11 μέχρι U19. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να δούμε 2 αγώνες Euroleague εναντίον της Bayern και της Monaco, αλλά και να παρακολουθήσουμε αγώνες από το Τουρνουά Next Generation στο Βαρέζε. Είχαμε επίσης την ευκαιρία και την τιμή να γνωρίσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με μία από τις μεγαλύτερες μπασκετικές προσωπικότητες και έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη τον coach Messina -το highlight ίσως του ταξιδιού κατά την άποψή μου- καθώς επίσης και τον άμεσο συνεργάτη του, coach Fioretti που από πολλούς θεωρείται ο "Spielberg του Scouting". Επιπλέον κατά την διάρκεια των προπονήσεων, μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε και να εκφράζουμε τις απορίες μας, στον υπεύθυνο ακαδημιών, coach Pampani, αλλά και σε όλο το staff των υποδομών. Χωρίς να υποτιμώ καθόλου την φιλοξενία των ανθρώπων της Αρμάνι που ήταν άψογη, ήταν πολύ σημαντική για μας η παρουσία του κου Χρήστου Σταυρόπουλου, General Manager της Αρμάνι, που από την πρώτη μέρα μας υποδέχτηκε, μας έβαλε στο mentality της ομάδας και μας παρείχε οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστήκαμε. Τέλος το Μιλάνο είναι μία άκρως εντυπωσιακή πόλη αφού αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα πολιτισμού στον κόσμο. Επίσης είναι η πόλη του στυλ και της μόδας, η επιρροή της οποίας είναι διάχυτη στην πόλη αλλά και στην ομάδα της Αρμάνι".

Γι αυτό που της έκανε μεγαλύτερη εντύπωση: "Σίγουρα, παρακολουθώντας μια ομάδα με τέτοιο προγραμματισμό και τόση σημασία στη λεπτομέρεια, είναι πολλά αυτά που μου έκαναν εντύπωση, και είναι δύσκολο να απομονώσω ένα, αλλά θα αναφερθώ στην οργανωτική δομή και την συνεργασιακή κουλτούρα των ακαδημιών. Σε κάθε τμήμα κατά κανόνα υπήρχαν 3 προπονητές, ένας γυμναστής και οι περισσότερες προπονήσεις γίνονταν παρουσία του GM των ακαδημιών. Οι προπονήσεις ήταν όλες 2ωρες και εκμεταλλεύονταν την ώρα προπόνησης στο 100%. Οι προπονητές εναλλάσσονταν σε όλα τα τμήματα των ακαδημιών από U11
μέχρι τους U19 και κάποιοι από αυτούς ήταν και στο staff της αντρικής ομάδας. Πράγμα που προφανώς βοηθάει πολύ στην διατήρηση μιας ενιαίας μπασκετικής φιλοσοφίας από την βάση των υποδομών μέχρι την αντρική ομάδα αλλά και ενός ομοιογενούς προπονητικού συνόλου. Εδώ, θα ήθελα να αναφέρω σαν μια μάλλον απρόσμενη διαπίστωση, πως σε ένα μπασκετικό club, με την δυναμική της Αρμάνι δεν υπήρχε καμία γυναίκα προπονήτρια στο staff των υποδομών".

Για τη σημασία των ετήσιων υποτροφιών του ΣΕΠΚ: "Πιστεύω ότι η διαρκής μάθηση και η συνεχής επαγγελματική κατάρτιση είναι στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με την επιτυχία και την εξέλιξη ενός προπονητή καλαθοσφαίρισης. Συνεπώς είναι προφανές, ότι το πρόγραμμα των ετήσιων υποτροφιών του ΣΕΠΚ είναι στρατηγικής σημασίας για την προώθηση της προπονητικής δυναμικής και την ενίσχυση του επιμορφωτικού επιπέδου των προπονητών. Ειδικά φέτος, με τις αντιξοότητες λόγω COVID, η πραγματοποίηση εν τέλη των επιμορφωτικών υποτροφιών του ΣΕΠΚ, όπως εξελίχθηκε, είναι αξιέπαινη".

Για τις επαφές με προπονητές και αξιωματούχους: "Αναμφισβήτητα θεωρώ ότι πήρα αρκετά πράγματα από όλη αυτή την εμπειρία. Γενικά πιστεύω ότι ένας προπονητής, που επιδιώκει να εξελίσσεται, όταν έρχεται αντιμέτωπος με διαφορετικές ιδέες, παραστάσεις, απόψεις, διαφορές κουλτούρας πάνω στο αντικείμενο του, μόνο δημιουργικά και παραγωγικά αποτελέσματα μπορεί να αποκομίσει. Άσχετα αν είναι στα πρώτα του βήματα και σχηματίζει τώρα τον τρόπο σκέψης του στην προπονητική ή είναι πολύ έμπειρος και έχει διαμορφώσει μια δική του ίσως μπασκετική φιλοσοφία. Όταν μάλιστα αυτές οι καινούριες ιδέες, τρόποι, αντιμετωπίσεις, σχεδιασμοί, προέρχονται από προπονητές και διοικητικά στελέχη τέτοιου βεληνεκούς και από μια ομάδα με το εκτόπισμα της Αρμάνι Μιλάνο σίγουρα η αποτίμηση μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει στην εξέλιξη της μπασκετικής δυναμικής και αντίληψης ενός προπονητή. Όλα αυτά βέβαια προσαρμοσμένα στην προπονητική του προσωπικότητα και στις εργασιακές συνθήκες που του παρέχονται".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software