Λιόγας: "Η επιτυχία της Καρδίτσας είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας ετών"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Λίγες ημέρες μετά από τη φιέστα της Καρδίτσας για την άνοδο στην Α1, ο Δημήτρης Λιόγας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το φετινό μαγικό ταξίδι της επαρχιακής ομάδας. Ο πολύπειρος τεχνικός κουβαλάει πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στις εθνικές κατηγορίες, με πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του. Μία εξ αυτών είναι πλέον όσα πέτυχε με την Καρδίτσα, οδηγώντας μια ομάδα της πόλης στην κορυφαία εθνική τη τάξει κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τη φετινή διαδρομή, την επιρροή του Γιάννη Μπουρούση, αλλά και την προσπάθεια που κατέβαλε η διοίκηση του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, με επιστέγασμα την κατάκτηση του τίτλου στην Α2.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για τους φετινούς στόχους: "Ο στόχος ήταν η άνοδος εξ αρχής. Η ομάδα δημιουργήθηκε για να κάνει πρωταθλητισμό, μετά ήρθε κι ο Γιάννης (Μπουρούσης) κι όλο αυτό έγινε απόλυτα φανερό σε όλους. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για ό,τι πετύχαμε ως ομάδα. Γι αυτό κιόλας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Τη διοίκηση, τους παίκτες, τους προπονητές, τους γιατρούς, τους φυσικοθεραπευτές, τους φροντιστές και τους μάνατζερ της ομάδας, όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους για τη φετινή επιτυχία. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια που κάναμε φέτος, συστρατευθήκαμε για έναν κοινό στόχο. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα, για να πάρουμε το πρωτάθλημα, όπως κι έγινε. Δεν υπήρχε παραπάνω πίεση λόγω του Γιάννη, αν κάποιος πιστεύει κάτι τέτοιο. Ο Γιάννης ήταν βοηθητικός προς την κατεύθυνση του πρωταθλητισμού, δεν έφερε πίεση, αλλά αφαίρεσε την πίεση από τους υπόλοιπους. Είναι ένας παίκτης που έχει βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο του κόσμου, πλην του ΝΒΑ. Επειδή ξέραμε πως στα δύσκολα κάτι θα σκαρφιστεί, αυτό βοηθούσε τους πάντες να είναι πιο ήρεμοι. Είχε κι άλλες υποχρεώσεις, που τις έκανε στην άκρη για να βοηθήσει την ομάδα. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τους πάντες".

Για την τοπική κοινωνία: "Η πορεία που κάναμε φέτος ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που έχει γίνει από τη διοίκηση, με επικεφαλής τον Χρήστο Δεληγιάννη, και των ανθρώπων που τον πλαισίωσαν. Επειδή υπήρχε φερεγγυότητα όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα, ήταν πολύ πιο εύκολο για την πόλη να τους αγκαλιάσει. Δεν ήταν μια φωτοβολίδα, που ξαφνικά βρέθηκε σε αυτό το σημείο. Ήταν μια ομαλή μετάβαση στον πρωταθλητισμό. Με αυτή την έννοια, θεωρώ ότι ήταν σχετικά απλό για την τοπική κοινωνία να το στηρίξει όλο αυτό. Από εκεί και πέρα, η ομάδα κάθε βδομάδα μάτωνε στο γήπεδο, έφερε τα αποτελέσματα που έπρεπε και κατάφερε να έχει αγωνιστική συνέπεια. Όλο αυτό, σε μια κοινωνία που διψάει για αθλητισμό και προβολή του τόπου".

Για το επίπεδο της Α2 Κατηγορίας: "Από τη μια μεριά, οι αθλητές δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι λόγω της διετίας που προηγήθηκε, από την άλλη είχαν όμως περισσότερη δίψα. Μετά από δύο χρόνια μιας παράξενης ατμόσφαιρας λόγω του κορονοϊού, το επίπεδο για τις ομάδες που κυνηγούσαν τον τίτλο ήταν υψηλό. Ήταν καλές ομάδες, καλά οργανωμένες και δουλεμένες, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός πως πάλεψαν μέχρι το τέλος. Μην ξεχνάμε πως η Καρδίτσα είχε το τέταρτο μπάτζετ της κατηγορίας. Σίγουρα τα χρήματα είναι απαραίτητα για να δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα, δεν φτάνουν όμως αυτά. Το μεγάλο πλεονέκτημα εδώ ήταν ότι δημιουργήθηκε μια χημεία ανάμεσα σε διοίκηση, παίκτες και προπονητές, συν την παρουσία του Γιάννη, η οποία ήταν κομβική. Ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος, που προσέφερε τα μέγιστα. Έπρεπε όλοι μας να βρεθούμε στην ίδια σελίδα. Δεν είναι πάντα εύκολο".

Για το πλάνο της επόμενης σεζόν: "Ομάδες σαν την Καρδίτσα, με τέτοιες υποδομές, αξίζουν να βρίσκονται στην Α1. Εκτός ότι προσφέρουν κάτι στην ίδια την πόλη, μπορούν να δώσουν κάτι στο ελληνικό μπάσκετ. Μια υγιής κατάσταση πάντα κάνει καλό. Θα μπορούσε να βρει το μπάσκετ τον ρυθμό του, βρίσκοντας μια νέα αγορά. Από εκεί και πέρα, η οργάνωση της ομάδας σε επίπεδο της Α1 νομοτελειακά είναι πολύ διαφορετικά, σε επίπεδο οργανογράμματος και οικονομικών. Οπότε αυτή την στιγμή, γίνονται οι διεργασίες για να οργανωθεί η ομάδα καλύτερα. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η περίοδος αναμονής, μέχρι να δούμε ποιοι θα κουβαλήσουν την ομάδα και πώς, να περιμένουμε λίγο τις εξελίξεις".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software