Ρακούτις: "Στη Λιθουανία δίνουμε μεγάλη προσοχή στα βασικά"

| Δελτία Τύπου

Λίγες ημέρες πριν ταξιδέψει στην Ελλάδα για να μιλήσει στο Διεθνές Σεμινάριο Αναπτυξιακών Ηλικιών που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ σε συνεργασία με την ΕΟΚ, ο Ρολάντας Ρακούτις μίλησε για τη θεματολογία που θα αναλύσει, αλλά και τις προσωπικές εμπειρίες του.

Ο έμπειρος τεχνικός, με σπουδαίο βιογραφικό στη Λιθουανία, αναφέρθηκε στη σημασία των βασικών του αθλήματος, αλλά και την ανάγκη για διαρκή εκπαίδευση των προπονητών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για τα θέματα που θα αναλύσει: "Θα μιλήσω για τα βασικά στις μικρές ηλικίες και για ασκήσεις για το spacing. Θα μοιραστώ με το κοινό την εμπειρία που έχω αποκτήσει στην Ακαδημία της Ζάλγκιρις με άλλους προπονητές στο κομμάτι της εξέλιξης των νεαρών αθλητών. Στη Λιθουανία δίνουμε μεγάλη προσοχή στα βασικά: στάση ποδιών, πίβοτ, διαφορετικές προσποιήσεις, πάσα, ντρίμπλα, διαφορετικά τελειώματα, μηχανική στο σουτ, ένας με έναν. Στο σύγχρονο μπάσκετ, όπου το παιχνίδι είναι τόσο γρήγορα και υπάρχουν πολλές προσωπικές καταστάσεις, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται σωστές αποστάσεις για τους υπόλοιπους παίκτες της πεντάδας".

Για τη σημασία της δουλειάς με τους νεαρούς αθλητές: "Είμαι πεπεισμένος πως οι έμπειροι προπονητές θα έπρεπε να δουλεύουν με τους νεαρούς αθλητές από μικρή ηλικία. Οι νεαροί παίκτες θα πρέπει να απολαμβάνουν την προπόνηση. Θα πρέπει να παίζουν πολλούς αγώνες, αλλά ταυτόχρονα να δίνεται έμφαση στα βασικά, στη φυσική κατάταση, στα skills κάθε ενός. Σε μεγαλύτερη ηλικία, οι παίκτες θα πρέπει να προπονούνται για να είναι ανταγωνιστικοί και να κερδίζουν".

Για τις πρωτοβουλίες σαν αυτή του Διεθνούς Σεμιναρίου: "Η δουλειά του προπονητή είναι σαν ένα βιβλίο χωρίς την τελευταία σελίδα. Προσθέτουμε διαρκώς πράγματα σε επίπεδο γνώσης, από την προσωπική και επαγγελματική εμπειρία σε αυτή τη σελίδα. Για τους προπονητές, η διαρκής πρόοδος είναι πολύ σημαντική. Ταξιδεύω διαρκώς σε καμπ και σεμινάρια, όπου δεν μοιράζομαι απλά τις εικόνες και τις εμπειρίες μου, αλλά παράλληλα μαθαίνω πράγματα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software