Μικελέτο: "Πρωτοβουλίες σαν αυτή του ΣΕΠΚ μόνο καλό κάνουν σε όλους τους προπονητές"

| Δελτία Τύπου

Ο Φάμπιο Μικελέτο μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, με αφορμή την παρουσία του, ως ομιλητής, στο Διεθνές Σεμινάριο Αναπτυξιακών Ηλικιών. Ο προπονητής της Ακαδημίας της Στέλλα Ατζούρα αναφέρθηκε στη θεματολογία που θα αναπτύξει, αλλά και στη σημασία της δουλειάς με νεαρούς αθλητές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την παρουσία του, ως ομιλητή, στο Διεθνές Σεμινάριο Αναπτυξιακών Ηλικιών: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΣΕΠΚ για την πρόσκληση και για τη δυνατότητα που μου δίνει να εκπροσωπήσω την Στέλλα Ατζούρα σε ένα τόσο σημαντικό διεθνές σεμινάριο. Στις δύο ομιλίες μου, θα προσπαθήσω να μεταφέρω τη φιλοσοφία και τον τρόπο δουλειάς που έχουμε στον σύλλογο. Στο πρώτο κομμάτι, θα μιλήσουμε για το πώς διδάσκεται και πώς δίνεται έμφαση στο "ένας με έναν" μέσα από το επιθετικό σύστημά μας. Θα εστιάσουμε στο πού δίνουμε προσοχή, σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες και στους τρόπους με τους οποίους θέλουμε να βελτιώνουμε την απόδοση των παικτών μας, όταν αυτοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Στο δεύτερο κομμάτι, θα εμβαθύνουμε στο αμυντικό σύστημά μας, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την ανάπτυξη του τρόπου σκέψης των παικτών, οι οποίοι καλούνται να πάρουν αποφάσεις σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Βρήκα τη λύση, προπονώντας κάποια συγκεκριμένα κομμάτια στην άμυνα, συνδυάζοντας το φυσικό ταλέντο των παικτών με την οξυδέρκεια και την ικανότητα στο "ένας με έναν" στην άμυνα. Συνοψίζοντας, στόχος μου είναι να δείξω πώς η Στέλλα Ατζούρα εξελίσσει τους αθλητές της, τόσο σε άμυναόσο και σε επίθεση".

Για τη σημασία της επένδυσης στη δουλειά με νεαρούς αθλητές: "Θεωρώ πολύ σημαντικό να δουλεύεις σωστά στην εξέλιξη των νεαρών αθλητών. Παρότι αυτό δεν είναι το ίδιο για όλους, σε όλο τον πλανήτη, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις εκάστοτε περιστάσεις που πρέπει να υπάρχουν. Θεωρώ πως η εξέλιξη των βασικών σε ατομικό επίπεδο έχει τεράστια σημασία προκειμένου να μπορέσουν οι αθλητέςνα εξελιχθούν, σε όλα τα επίπεδα. Από την άλλη, επίσης πιστεύω πως είναι πολύ βασική η ολοκληρωμένη προσέγγιση στην προπόνηση με έναν νεαρό αθλητή, χωρίς να παραβλέπεις το φυσικό και το πνευματικό κομμάτι, προκειμένου αυτός να γίνει υψηλού επιπέδου".

Για τη σημασία τέτοιων σεμιναρίων: "Τέτοιες πρωτοβουλίες, σαν αυτή του ΣΕΠΚ, είναι βασικές για την εξέλιξη και τη βελτίωση της προπονητικής πορείας και κατ' επέκταση της εξέλιξης των αθλητών. Οι συζητήσεις και η διαρκής εκμάθηση είναι βασικοί παράγοντες της δουλειάς μας. Γι αυτό, η ευκαιρία που μας δίνεται από αυτό το Διεθνές Σεμινάριο Αναπτυξιακών Ηλικιών του ΣΕΠΚ θα μας δώσει την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με συναδέλφους από άλλες χώρες, όπου υπάρχουν ενδεχομένως διαφορετικές μέθοδοι και ως εκ τούτου να δούμε κάτι νέο. Αυτό μόνο καλό κάνει σε όλους τους προπονητές".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software