Οδηγίες προς τους υποψήφιους συμμετέχοντες στην Σχολή Α' Επιπέδου

| Δελτία Τύπου

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την Σχολή Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Α' Επιπέδου στην Αθήνα, για τα εξής:

Η κατάθεση της αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά στη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μέσω της υπηρεσίας τηλε-υποδοχής αιτημάτων: Αιτήσεις προπονητών-Αίτηση συμμετοχής Σχολής Προπονητών πατώντας το εικονίδιο "Σύνδεση": https://eservices.gga.gov.gr/case/sxoli-proponiton/description/

Ως αποκλειστική προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων σπουδαστών, ορίζεται το διάστημα 17/05/2024 έως και 07/06/2024

Όλα τα δικαιολογητικά, όπως αναγράφονται στην Απόφαση Ίδρυσης της Σχολής – θα πρέπει να κατατεθούν επισυναπτόμενα εντός της συγκεκριμένης προθεσμίας στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση υποδοχής αιτημάτων. Τα έντυπα της σχολής (οδηγίες και ενδεικτική ιατρική βεβαίωση) μπορείτε να τα βρείτε στο ακόλουθο link: Έντυπα Σχολής Προπονητών ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Α’ Επιπέδου 2024 - Υπουργείο Αθλητισμού (minsports.gov.gr).

Το τηλέφωνο που θα συμπληρώσετε στην ηλεκτρονική αίτηση να είναι κινητό για καλύτερη επικοινωνία.

Ιατρική βεβαίωση υγείας και αρτιμέλειας

Η Ιατρική Βεβαίωση υγείας και αρτιμέλειας, που δεν δημιουργεί πρόβλημα στην παρακολούθηση της διδασκαλίας του αθλήματος, χορηγείται από Ιατρό Παθολόγο ή Γενικής Ιατρικής, ή Οικογενειακό ιατρό, Ιδιώτη ή από Δημόσιο Νοσοκομείο. Η Βεβαίωση δεν πρέπει να έχει εκδοθεί σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Πρέπει να αναγράφεται πάνω σε αυτήν η ημερομηνία έκδοσής της καθώς και να είναι ευκρινής η σφραγίδα του Ιατρού (προτείνεται να συμπληρώνεται το σχετικό υπόδειγμα Ιατρικής Βεβαίωσης).

Απολυτήριο εξατάξιου Γυμνασίου ή Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής (με βάση τα όσα προβλέπονται από το Υπουργείο Παιδείας - βεβαίωση περί ισοτιμίας). Όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό σπουδών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αλλοδαπής, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διαβάθμιση αυτών και αντιστοιχίας με το απολυτήριο του τριταξίου Ελληνικού Γενικού Λυκείου. Ως εκ τούτο θα πρέπει οι κάτοχοι αυτών να απευθυνθούν είτε στην Γενική Γραμματεία Παιδείας και Θρησκευμάτων Δ/νση Παιδείας Ομογενών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ξένων και Μειονοτικών Σχολείων/Τμήμα Σπουδών Προγραμμάτων Οργάνωσης και Μαθητικών θεμάτων (ΔΙΠΟΔΕ ΞΜΣ) ή στις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου διαμονής τους προκειμένου να τους χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση. Ξενόγλωσσο πτυχίο ή δίπλωμα θα πρέπει να συνοδεύεται από την αντιστοιχία ή ισοτιμία αυτού.

Προπονητική εμπειρία

Η προπονητική εμπειρία ελάχιστης διάρκειας δώδεκα (12) μηνών ως προπονητής Β' επιπέδου σε αναγνωρισμένο από τη ΓΓΑ αθλητικό σωματείο / ομοσπονδία, βεβαιώνεται με:

α) Αντίγραφο σύμβασης εργασίας αναρτημένης στο πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" (έντυπο 3 ή 4) ή ιδιωτικό συμφωνητικό εργασίας όπως αναρτάται στο taxisnet μαζί με συμφωνητικό σε ενιαίο αρχείο και
β) Βεβαίωση του φορέα απασχόλησης (σωματείο ή Ομοσπονδία), υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα, με σαφή αναφορά (ακριβώς το διάστημα της συνεργασίας) στη διάρκεια απασχόλησης σε μήνες και το άθλημα στο οποίο εργάστηκε ως προπονητής.

Για "μεταφορά" μαθημάτων για πτυχιούχους ΣΕΦΑΑ, ΤΕΦΑΑ, ΑΕΙ και απόφοιτους σχολών προπονητών μετά το 2016:
Πτυχιούχοι ΣΕΦΑΑ, ΤΕΦΑΑ και άλλων τμημάτων ΑΕΙ καθώς και απόφοιτοι σχολής προπονητών Α΄ Επιπέδου της ΓΓΑ οι οποίες ιδρύθηκαν μετά το έτος 2016, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας (ΥΠΠΟΑ/133562/21.04.2016 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού), μπορούν να "μεταφέρουν" τις παρακολουθήσεις των γνωστικών αντικειμένων που έχουν διδαχθεί, στα υποχρεωτικά μαθήματα των κύκλων 1 και 2 με τους αντίστοιχους βαθμούς. Αυτό αποδεικνύεται από τη βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας του οικείου ιδρύματος(ΑΕΙ), ή από το δίπλωμα Σχολής Προπονητών που παρακολούθησαν.

Το Τμήμα Προπονητών και Εκπαιδευτών Αθλημάτων της Γ.Γ.Α. θα αναζητήσει αυτεπάγγελτα την ποινική κατάσταση του υποψηφίου από την αρμόδια εισαγγελική αρχή. Εναλλακτικά και για την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδώσουν αντίγραφο ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης μέσω του ιστότοπου: www. gov.gr και να το υποβάλουν, ώστε το αρμόδιο τμήμα της ΓΓΑ να προβεί σε επαλήθευσή του.

Άλλες πληροφορίες
Μετά το έλεγχο των υποβληθέντων δικαιολογητικών θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση στον ιστότοπο της ΕΟΚ, του ΣΕΠΚ και της ΓΓΑ με προσωρινούς πίνακες εισακτέων και απορριπτέων και μετά από την περίοδο των ενστάσεων θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες, το πρόγραμμα σπουδών και το ωρολόγιο πρόγραμμα διεξαγωγής των μαθημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται για τα αποτελέσματα αποκλειστικά από τις αναρτήσεις .

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνείτε με τους υπαλλήλους της ΓΓΑ στα τηλ. 2131316413 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2131316065 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., και 2131316417 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software