Διάλογος για τους προβληματισμούς του Έλληνα Προπονητή

| Δελτία Τύπου

Sepk logo Με χαρακτηριστικό το γόνιμο διάλογο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στα γραφεία του ΣΕΠΚ στη Μίκρα, η συνάντηση των μελών του, όπου συζητήθηκαν οι προβληματισμοί του Έλληνα προπονητή για την πορεία του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Στο κάλεσμα του Συνδέσμου ανταποκρίθηκαν προπονητές με μεγάλη εμπειρία και πολλά χρόνια προσφοράς στο χώρο.

IMG 8539 Από τους παρευρισκόμενους αναλύθηκε ο ρόλος του προπονητή στο παρελθόν σε συνάρτηση με το σήμερα.

Επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος του Συνδέσμου στην επιμόρφωση και στην προώθηση της γνώσης, μέσω των σεμιναρίων (διεθνών αλλά και τοπικών), των υποτροφιών στην Αμερική αλλά και του sitesepk.gr. Αναφέρθηκε ότι οι Έλληνες προπονητές, και πιο ειδικά οι συνάδελφοι που εργάζονται στις μικρές ηλικίες προσπαθούν να παράγουν έργο υψηλού επιπέδου.

Μέσα από τον διάλογο που πραγματοποιήθηκε, ακούστηκαν απόψεις ότι ο Σύνδεσμος υστερεί στο συνδικαλιστικό του έργο (οικονομικά, νομικά, διεκδικήσεις), όσων αφορά στα εργασιακά δικαιώματα αλλά και την εξασφάλιση του επαγγέλματος του προπονητή.

Επισημάνθηκαν διάφορα περιστατικά που συμβαίνει αυτό και έγιναν προτάσεις έτσι ώστε αυτή η κατάσταση να βελτιωθεί και να θωρακισθεί περαιτέρω ο εργαζόμενος προπονητής.

Θα πρέπει να υπάρξει πίεση προς όλους τους φορείς για την σύναψη συμφωνητικών μεταξύ προπονητών και ομάδων, καθώς και επίβλεψη αλλά και προώθηση αυτής της διαδικασίας από μεριάς του Συνδέσμου. Έγινε συζήτηση για την δημιουργία Συλλογικής Σύμβασης των προπονητών, για τον ρόλο των ΙΕΚ Προπονητικής, για παρέμβαση έτσι ώστε να μην γίνεται αγώνας χωρίς την παρουσία του προπονητή στον πάγκο.

Επίσης σημαντική και αναγκαία κρίνεται και η καλή συνεργασία που θα πρέπει να οικοδομηθεί μεταξύ των φορέων του μπάσκετ και ειδικά μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου.

Έγινε η πρόταση για να δημιουργηθεί μια συμβουλευτική επιτροπή, που να δραστηριοποιείτε επικουρικά του Συνδέσμου για την βελτίωση όλων των θεμάτων που απασχολούν τους προπονητές.

Αναφέρθηκε ότι είναι πολύ σημαντική η περαιτέρω "εξαγωγή" προπονητών σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις κατηγορίες.        

Αναλύθηκε εκτενώς η έλλειψη συμμετοχής και η εμπλοκή των μελών του Συνδέσμου στα δρώμενα του. Αναφέρθηκε ότι είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι προτάσεις που έγιναν επί του θέματος ήταν ότι θα πρέπει ο ΣΕΠΚ με την παρουσία του και τις δράσεις του να φέρει ξανά τα μέλη κοντά του. Να αντιδράει στην επικαιρότητα, να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του αθλήματος όπου και αν πραγματοποιούνται, να προβάλει περισσότερο το έργο του, τις θέσεις του αλλά και τον ρόλο που καλείται να παίξει στην βελτίωση του αθλήματος. Έγινε η πρόταση να συνταχθεί ερωτηματολόγιο για τα μέλη, όπου θα γίνει συλλογή των απόψεων τους για τον Σύνδεσμο, θα καταγραφούν οι σκέψεις και οι προτάσεις για την ενδυνάμωση και την λειτουργία του, ώστε να έρθουν περισσότερα μέλη κοντά στον Σύνδεσμο από όλη την Ελλάδα. Η πρόταση η οποία επικράτησε είναι ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη - από κοινού - προσπάθεια μεταξύ των προπονητών μελών και του Συνδέσμου ώστε να εμπλακούν ενεργά περισσότεροι προπονητές με τα "κοινά" του επαγγέλματος μας.

Ένα ακόμα σημείο που συζητήθηκε εκτενώς ήταν η "παραγωγή" παικτών που να μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Έγινε λεπτομερείς αναφορά στους παράγοντες που δυσκολεύουν αυτή την "παραγωγή" αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δάσκαλος - προπονητής του αθλήματος από εξωγενείς παράγοντες στο να πετύχει αυτό τον σκοπό. Κατατέθηκαν διάφορες ιδέες που θα μπορούσαν να αμβλύνουν αυτά τα προβλήματα.

Τέλος, ξαναέγινε η πρόταση να πραγματοποιηθεί ένα Συνέδριο - Σεμινάριο στην Αρχαία Ολυμπία όπου να είναι το έναυσμα για την επαναδραστηριοποίηση μεγάλης μερίδας των προπονητών για την βελτίωση του αθλήματος που όλοι αγαπάμε.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software