Μποζίκας: "Αυτή είναι η μεθοδολογία των Κλίβελαντ Καβαλίερς"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Γιώργος Μποζίκας βρέθηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού στο προπονητικό κέντρο των Κλίβελαντ Καβαλίερς, παρακολούθησε και συμμετείχε στο πρόγραμμα του οργανισμού για την προετοιμασία εν όψει του Summer League. Το μέλος του τεχνικού επιτελείου του Ολυμπιακού μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την εμπειρία της συμμετοχής στο camp των Κλίβελαντ Καβαλίερς και εξήγησε τη μεθοδολογία, πίσω από το προπονητικό πρόγραμμα του οργανισμού.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις σημειώσεις του Γιώργου Μποζίκα από την επίσκεψη στους Κλίβελαντ Καβαλίερς

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Δεδομένου πως τα τελευταία χρόνια έχω επισκεφτεί αρκετούς οργανισμούς του ΝΒΑ, μπορώ να πω ότι οι Κλίβελαντ Καβαλίερς ήταν από τους πλέον οργανωμένους. Το practice camp είναι παραδοσιακά αφιερωμένο στους νέους παίκτες, που κατά βάση δεν επελέγησαν στο NBA Draft, έχοντας την ευκαιρία να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Από την στιγμή που δεν υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι την έναρξη του Summer League, οι προπονητές επιχειρούν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ετοιμάσουν την ομάδα, προκειμένου να παρουσιάσει οργανωμένη εικόνα στους φιλικούς αγώνες. Ειδικά από την στιγμή που κάθε χρόνο το Summer League εξελίσσεται και αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

Στους περισσότερους οργανισμούς, οι βοηθοί είναι αυτοί που "τρέχουν" τις προπονήσεις εκείνη την περίοδο, εν προκειμένω όμως ήταν ο head coach που προετοίμασε την ομάδα, μέχρι την τελευταία μέρα, που ανέλαβε επί της ουσίας ο βοηθός του.

Το βασικό πλάνο ήταν να δοκιμάσουν αρκετά πράγματα εν όψει της νέας σεζόν, όπως κι έγινε. Βλέπουμε ότι χρησιμοποιούν πολλά από αυτά που δούλεψαν τότε, με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει.

Από εκεί και πέρα, προπονητικά είδαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως το γεγονός πως η ομάδα της G-League είναι άμεσα συνδεδεμένη με την "πρώτη" και αυτό βοηθάει τους πάντες. Συνολικά, είχαν κληθεί αρκετοί προπονητές, από την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και το NCAA για να δουν τη μεθοδολογία, αλλά φυσικά να ανταλλάξουν κι απόψεις. Όλοι ήταν πολύ μεθοδικοί, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο πράγμα.

Επί της ουσίας ήταν όλη μέρα ένα σεμινάριο αφού πλην των δύο προπονήσεων, ενδιάμεσα γίνονταν συζητήσεις με όλους τους προπονητές για διάφορα θέματα, όπως αυτά της μετάβασης των παικτών από τη μια κατάσταση στην άλλη, του τρόπου δουλειάς και των διαφορών στους κανονισμούς. Ήταν συνολικά μια πολύ ενδιαφέρουσα βδομάδα.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε επίσης πως οι προπονητές του οργανισμού έδειξαν να γνωρίζουν πολύ καλά το κομμάτι που αφορούσε στον Ολυμπιακό, δεδομένου κιόλας για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν τα δικαιώματα του Σάσα Βεζένκοβ. Ήταν ενήμεροι για τον τρόπο δουλειάς μας, τη φιλοσοφία του κ. Γιώργου Μπαρτζώκα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software