Ταυρόπουλος: "Να τιμήσουμε την ιστορία και τη φανέλα του Πανιωνίου"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Περικλής Ταυρόπουλος, ο προπονητής που ανέλαβε να ξαναχτίσει τον Πανιώνιο από μηδενική βάση το περσινό καλοκαίρι, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την έως τώρα πορεία του ιστορικού συλλόγου, τον μεγάλο στόχο που έχει τεθεί, αλλά και την σπουδαία πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας, που έφερε τους κυανέρυθρους στο Final Eight.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νέα εποχή του Πανιωνίου: "Ξέρουμε όλοι ότι πέρσι η ομάδα ήταν με το ένα πόδι στη Γ' Εθνική, σώθηκε την τελευταία στιγμή επί της ουσίας. Από εκεί και πέρα ήρθαν δύο άνθρωποι που είναι πάρα πολύ αγνοί, με αγάπη για το άθλημα και ενσυναίσθηση της κατάστασης στον Πανιώνιο. Το συναίσθημα που βιώνω είναι πολύ ευχάριστο. Έχουμε κάνει μόνο νίκες φέτος, οπότε δεν μπορώ παρά να είμαι πολύ ευχαριστημένος απ' όσα έχουμε πετύχει. Μακάρι να είναι η συνέχεια έτσι. Από την άλλη, είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα υπάρξει μια πτώση στην καμπύλη απόδοσης, με κακές εμφανίσεις. Ελπίζω αυτό το διάστημα, όταν και όποτε έρθει, να το περάσουμε αναίμακτα και να μην παρεκκλίνουμε από την πορεία μας, να επιβιώσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Για τον στόχο της φετινής σεζόν: "Τον στόχο τον καθορίζει η διοίκηση. Εμείς ως προπονητές, είναι θέμα αν τον αποδεχόμαστε ή όχι. Ο στόχος λοιπόν είναι ξεκάθαρος: είναι η άνοδος. Κατά πόσο είναι εφικτός ή όχι, θα φανεί στο τέλος. Τελείωσε ο α' γύρος, οπότε είναι σαφές πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Ακολουθούν αρκετοί ακόμη αγώνες, πριν πάμε στα χιαστί που θα κρίνουν τα πάντα επί της ουσίας. Τότε θα γίνει το ταμείο".

Για την σπουδαία πορεία του Πανιωνίου στη Β' Εθνική και το Κύπελλο Ελλάδας: "Ήρθαν δέκα νέα παιδιά στην ομάδα, δουλεύουμε μαζί περίπου 4μιση μήνες. Δεν έχουμε δέσει όσο θα θέλαμε, δεν ξέρω κιόλας αν θα προλάβουμε να δέσουμε στον επιθυμητό βαθμό μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι σημαντικό όμως να υπάρξει ένας κορμός, που θα αποτελέσει τη βάση για την επόμενη και τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Πρέπει όλοι να βάλουμε τα δυνατά μας, όλα τα παιδιά να αντιληφθούν πως η ομάδα είναι πάνω απ όλους, κάτι που έχει γίνει σε απόλυτο βαθμό ως τώρα. Ξαναλέω πως δεν γίνεται σε τέσσερις μήνες να έχεις μια ομάδα έτοιμη, όσο καλή πρόθεση κι αν υπάρχει. Η διάθεση θα καθορίσει τα πάντα σε βάθος χρόνου, μπορώ να πω λοιπόν πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και ως προς αυτό το ζητούμενο".

Για τη συμμετοχή στο Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας: "Για να σου είμαι ειλικρινής, δεν με απασχολεί τόσο όσο η Β' Εθνική, γιατί αυτή αποτελεί τον μεγάλο στόχο μας. Τιμήσαμε τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας με την παρουσία και τη συμμετοχή μας, παίξαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θεωρώ όμως πως θα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όλοι, στο κομμάτι της συμμετοχής ή μη αφού είδαμε αρκετές ομάδες να αποχωρούν ή να μην δίνουν το "παρών" κατόπιν επιλογής. Εμείς ματώσαμε για να φτάσουμε ως εδώ, πιέσαμε πολύ τα παιδιά, είχαμε τραυματισμούς. Θέλουμε λοιπόν να πάμε καλά στη Β' Εθνική, από εκεί και πέρα στο Κύπελλο Ελλάδας ο στόχος είναι να τιμήσουμε μέχρι κεραίας την ιστορία και τη φανέλα του Πανιωνίου. Κακά τα ψέματα όμως, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software