Καρατζάς: "Στη ΦΕΑ έχει δημιουργηθεί ένας πολύ ισχυρός δεσμός"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο προπονητής της ΦΕΑ, Αλέξης Καρατζάς, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το οικοδόμημα του συλλόγου, ο οποίος λειτουργεί με την ίδια φιλοσοφία τα τελευταία έξι χρόνια, την παρουσία στον αγώνα του ΟΑΚΑ για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και τον μακροπρόθεσμο στόχο που υπάρχει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Ποιοι είναι οι στόχοι της ΦΕΑ;
"Ο βασικότερος στόχος της ΦΕΑ είναι να μεγαλώνει και να εξελίσσεται κάθε χρόνο, αποφεύγοντας τα μετέωρα βήματα. Να προσπαθεί νοικοκυρεμένα και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να γίνεται μια ομάδα ελκυστική για νέα παιδιά, έχοντας μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα και χαρακτήρα. Αν μιλήσουμε για τον φετινό αγωνιστικό στόχο, αυτός είναι να μας μάθει όλη η μπασκετική Ελλάδα, να βγάλουμε υγεία μέσα και έξω από το παρκέ και στο τέλος, αν μείνουμε στην Elite League, θα είμαστε ευτυχισμένοι".

- Η ομάδα λειτουργεί εδώ και χρόνια κάτω από την ίδια μορφή και με το ίδιο πλάνο, πώς θεωρείς ότι αυτό βοήθησε στην εξέλιξη του συλλόγου για να φτάσει μέχρι την Elite League;
"Εννοείται πως βοήθησε πάρα πολύ καθώς πραγματοποιείται μια προσπάθεια εδώ και 6 χρόνια, η οποία είναι ενιαία και ομαδική. Είμαστε ένα γκρουπ ανθρώπων που έχουμε ακριβώς την ίδια φιλοσοφία, μιλάμε την ίδια γλώσσα. Υπάρχει τεράστια εμπιστοσύνη ότι αυτό που κάνουμε είναι το σωστό και αυτό που μας εκφράζει συνολικά (προπονητές, παίκτες, διοικητικό συμβούλιο και φυσικά την πρόεδρο μας, κ. Ελένη Νικολέτου). Προσωπικά νιώθω απόλυτη εμπιστοσύνη στο να πράττω ελεύθερα και να αποφασίζω για τα πάντα που αφορούν την ομάδα και το αγωνιστικό κομμάτι αυτής. Όλο αυτό λοιπόν, έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα καθώς έχει δημιουργηθεί ένας πολύ ισχυρός δεσμός μεταξύ όλων μας".

Πως κρίνεις την απόφαση της ΕΟΚ με τον τελικό που παίχτηκε στο ΟΑΚΑ και τη δυνατότητα των ομάδων των χαμηλότερων κατηγοριών να παίξουν στο Final Eight;
"Θα το χαρακτήριζα ευρηματικό και ελκυστικό. Λυπάμαι που δεν το είδαν έτσι αρκετές ομάδες. Η όλη διοργάνωση με αποκορύφωμα τον τελικό στο ΟΑΚΑ μάς έκανε να ζήσουμε ένα όνειρο, το οποίο θα το κουβαλάμε όλοι οι εμπλεκόμενοι για πάντα μέσα μας. Έδωσε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να πατήσουν το μεγαλύτερο γήπεδο της Ελλάδος, να προβληθούν μέσω της ΕΡΤ και γενικότερα πέρασε το μήνυμα ότι όσο κυνηγάς τα όνειρα σου και παλεύεις γι' αυτά, θα έρθει η δική σου στιγμή και πρέπει να είσαι έτοιμος να την ζήσεις, όπως πρέπει. Θεωρώ, εν κατακλείδι, ότι αυτός ο θεσμός μπορεί να καθιερωθεί και να γίνει ακόμη πιο ελκυστικός, ανακτώντας την αίγλη που είχε χάσει τα τελευταία χρόνια καθώς το Κύπελλο Ελλάδας είχε γίνει ένας θεσμός για πολύ λίγες ομάδες και όχι για όλους".

Πόσο διαφορετική (προς το καλύτερο ή το χειρότερο) κρίνεις ότι είναι φέτος η κατηγορία δεδομένων των αλλαγών που έγιναν από την Ομοσπονδία;
"Γενικότερα οι αλλαγές που έγιναν είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Το βασικότερο όλων είναι ότι εξαλείφονται οι αδιάφορες ομάδες καθώς μέχρι τέλους όλοι κυνηγούν κάτι. Θα προτιμούσα βέβαια τουλάχιστον ο πρωταθλητής να ανέβαινε απευθείας στη Basket League ή έστω να μπορούσε να έχει το πλεονέκτημα έδρας στη τελική φάση. Είναι κάπως σκληρό σε έναν μαραθώνιο 30 αγωνιστικών, αν τερματίσεις 1ος να μην επιτυγχάνεις το στόχο σου κατευθείαν. Θα παίξουν τεράστιο ρόλο οι διορθωτικές κινήσεις των ομάδων από τη στιγμή που υπάρχουν και οι ξένοι παίκτες πλέον στην εξίσωση. Από εκεί και πέρα, κάθε ομάδα κάνει χρήση του δικαιώματος της να κινηθεί, όπως νομίζει και να υποστηρίξει τη δική της φιλοσοφία. Δεν θα κρίνω οποιαδήποτε ομάδα αποφασίζει να πορεύεται με δύο Αμερικανούς παίκτες για παράδειγμα, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και στο τέλος το ταμείο του. Εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα χωρίς ξένους παίκτες, βασισμένοι αποκλειστικά σε Έλληνες παίκτες και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αν αυτό θα έχει αγωνιστικό τίμημα θα αποδειχθεί στη πράξη, αλλά είναι κάτι που γίνεται συνειδητά".

Ποιο πιστεύεις ότι θα έπρεπε να είναι το επόμενο βήμα ώστε να ανέβει ακόμη περισσότερο το επίπεδο και να αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος η Elite League;
"Η φετινή διοργάνωση έχει τον χαρακτήρα μιας επαγγελματικής λίγκας, με μεγάλη προβολή. Νιώθουμε πραγματικά ότι ζούμε κάθε Σάββατο μια γιορτή. Δεν θα έλεγα ότι χρειάζεται ένα πράγμα ή μια κίνηση που θα έκανε ξαφνικά την Elite League πιο ελκυστική. Θέλει συνεργασία όλων των φορέων, τολμηρές αποφάσεις, οι οποίες εν μέρει φέτος πάρθηκαν, όπως επίσης κίνητρα σε παράγοντες για να επενδύσουν. Η μαγική λέξη είναι το "κίνητρο". Πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποκτήσει ο νέος παίκτης, ο προπονητής, ο παράγοντας κίνητρο να δει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ως ευκαιρία για να κερδίσει κάτι! Είναι πολύ θλιβερό ότι η ομάδα που ανέβηκε στη Basket League μέσα στο γήπεδο, δεν έπαιξε εν τέλει σε αυτή. Αυτό είναι μια μεγάλη δυσφήμιση για τη λίγκα. Θα έπρεπε να είχε βρεθεί η λύση και το Ψυχικό να παίξει εκεί που κέρδισε αξία να παίξει. Ελπίζω να μην ξαναγίνει αυτό και έχω τη βεβαιότητα ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο, και ειδικά στους συναδέλφους προπονητές, υγεία, καλές γιορτές, αποφόρτιση και ό,τι καλύτερο στους ίδιους και τις οικογένειες τους".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software