Φωτεινάκης: "Εξ αρχής στόχος η διεκδίκηση της ανόδου για τον ΓΑΣ Κομοτηνή"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή κάνει πορεία πρωταθλητισμού τη φετινή αγωνιστική περίοδο στον 6ο όμιλο της Γ' Εθνικής, διεκδικώντας την άνοδο στη Β' Εθνική. Ο προπονητής της ομάδας, Τάκης Φωτεινάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τους υψηλούς στόχους που υπάρχουν, το κρίσιμο σταυροδρόμι των playoffs και τον υψηλό βαθμό δυσκολίας που υπάρχει φέτος στην κατηγορία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Κόουτς, πήρατε μια πολύ μεγάλη νίκη επί του ΚΑΟ Χαλκιδικής αυτή την εβδομάδα, που σας διατήρησε σε σχετική επαφή με τον ΚΑΟΔ. Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι θα κρίνει την άνοδο στο φινάλε του πρωταθλήματος;
"Η άνοδος, όπως γνωρίζετε, κρίνεται στην διαδικασία των playoffs, όπου εκεί η ομάδα που θα παρουσιαστεί με τους λιγότερους τραυματισμούς και στην καλύτερη δυνατή αγωνιστικά κατάσταση θα έχει τον πρώτο λόγο. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι έδρες, με τις ομάδες που θα εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να έχουν τον πρώτο λόγο, όπως επίσης και η εμπειρία των ομάδων σε συνεχόμενα παιχνίδια-τελικούς. Όπως και να έχει όμως, η διαδικασία αυτή είναι πρωτόγνωρη για τις "χαμηλότερες" εθνικές κατηγορίες και αναμένεται να είναι συναρπαστική, με εκπλήξεις και ανατροπές".

- Η πορεία πρωταθλητισμού που κάνετε, αυξάνει την πίεση που υπάρχει εσωτερικά;
"Αποτελεί ευθύς εξαρχής στόχο της ομάδας μας να πρωταγωνιστήσουμε την φετινή σεζόν και να διεκδικήσουμε την άνοδο, χωρίς αυτό συνάμα να αποτελεί αυτοσκοπό. Η πίεση που υπάρχει είναι φυσιολογική, χρήσιμη γιατί μας κρατάει σε αγωνιστική εγρήγορση και ταυτόχρονα γόνιμη γιατί μεγιστοποιεί το εσωτερικό μας κίνητρο να γινόμαστε καλύτεροι για να πετύχουμε τους στόχους μας".

- Πώς κρίνετε την πορεία του ΓΑΣ Κομοτηνή ως τώρα; Είστε ικανοποιημένος απ όσα έχετε καταφέρει;
"Η πορεία μας μέχρι στιγμής, συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους που καθορίζουν μια διαδρομή τόσων μηνών, θεωρώ πως είναι επιτυχημένη. Είμαστε ικανοποιημένοι ως αυτή την στιγμή που συνομιλούμε, τόσο για την θέση μας στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά πρωτίστως για το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έχουμε επιδείξει και την συνέπεια μας εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου".

- Ποια η άποψή σας για την ποιότητα του πρωταθλήματος και για το γεγονός πως πλέον όλα κρίνονται μέσα από τη διαδικασία των playoffs;
"Αναμφίβολα, το φετινό πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό, κυρίως εξαιτίας της ύπαρξης των playoffs και playouts, που η θέσπιση τους είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγήσει τις περισσότερες ομάδες στην ενίσχυση τους με ποιοτικούς για την κατηγορία παίκτες, ώστε να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις στο τέλος της σεζόν. Διαπιστώνουμε μέχρι στιγμής ότι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός τετράδας αξιόλογες ομάδες με πολύ καλό ρόστερ και να υποβληθούν στην επίπονη διαδικασία των playouts. Από την άλλη πλευρά, τα playoffs, προσδίδουν έξτρα ενδιαφέρον για το ποια ομάδα θα καταφέρει να εξασφαλίσει το εισιτήριο της ανόδου, και προσωπικά προβλέπω ότι θα γίνουν συναρπαστικοί και πολύ ποιοτικοί αγώνες μεταξύ των ομάδων που θα εξασφαλίσουν τις τέσσερις προνομιούχες θέσεις".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software