Ντολόπουλος: "Θέλουμε να αναδείξουμε παιδιά από τα τμήματα υποδομής"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Μακεδονικός κάνει σπουδαία πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, όντας σταθερά από την έναρξη της σεζόν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό το γεγονός όμως δεν προσθέτει πίεση ή άγχος στο εσωτερικό του οργανισμού, όπως εξήγησε ο Σάββας Ντολόπουλος στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ. 

Ο προπονητής του Μακεδονικού αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται φέτος στον σύλλογο και στον συνδυασμό του πρωταθλητισμού με την ανάδειξη νεαρών αθλητών, δεδομένου ότι φέτος αρκετά παιδιά γεννημένα στα 00s είναι ενεργά στο rotation.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους στόχους του Μακεδονικού: "Είναι αλήθεια ότι θέλουμε να κερδίζουμε κάθε βδομάδα, να βρισκόμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία, αλλά παράλληλα να χαιρόμαστε το παιχνίδι. Δεν υπάρχει η παραμικρή πίεση στο εσωτερικό του συλλόγου για την κατάκτηση της κορυφής και της ανόδου, αλλά εμείς από μόνοι μας θέλουμε κάθε μέρα το καλύτερο, σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα. Συνολικά, μπορώ να πω ότι η συνεργασία που έχουμε με τη διοίκηση είναι άψογη. Μας βοηθάει σε ό,τι χρειαζόμαστε, ανά πάσα στιγμή. Το ότι είμαστε στις πρώτες θέσεις σίγουρα δίνει κίνητρο στις υπόλοιπες ομάδες για να μας κερδίσουν, αλλά παράλληλα αυξάνει το δικό μας κίνητρο προκειμένου να παρουσιαστούμε αντάξιοι της θέσης που έχουμε στον βαθμολογικό πίνακα".

Για το πλάνο που υπάρχει στον σύλλογο: "Τα παιδιά που έχουν έρθει στον Μακεδονικό είναι πρώτα απ' όλα εξαιρετικοί χαρακτήρες. Αυτό το συνδυάζουν με την αγωνιστική ποιότητά τους, οπότε το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Στον σύλλογο υπάρχει μια γενικότερη φιλοσοφία να προωθήσουμε παιδιά από την Ακαδημία, να τα εξελίξουμε και να τα βελτιώσουμε. Είναι χαρακτηριστικό πως τη δεδομένη χρονική στιγμή κατεβαίνουμε σε αγώνες με παιδιά που είναι γεννημένα ακόμη και το 2006. Το ρόστερ μας λοιπόν είναι συνολικά νεανικό. Προσπαθούμε καθημερινά να αναπτύσσουμε τα παιδιά μέσα από το προπονητικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα του συλλόγου".

Για το πώς συνδυάζεται το πλάνο της προώθησης ταλέντων με τον πρωταθλητισμό στην κατηγορία: "Όπως είπαμε, η άνοδος δεν μας πιέζει, δεν είναι αυτοσκοπός. Έχοντας όμως ως στόχο τη διαρκή εξέλιξη, προσπαθούμε να μπολιάσουμε τα παιδιά στην κατάσταση του πρωταθλητισμού, για να μάθουν να λειτουργούν καλύτερα. Μέχρι στιγμής, το αποτέλεσμα μάς δικαιώνει, αν σκεφτεί κανείς ότι, για παράδειγμα, ο βασικός πόιντ γκαρντ είναι γεννημένος το 2001. Όπως αντίστοιχα, έχουμε ψηλούς που γεννήθηκαν το 2000".

Για την ποιότητα του πρωταθλήματος: "Είναι πολύ ανταγωνιστικό γιατί έχουν έρθει παίκτες από υψηλότερες κατηγορίες. Αυτό το καθιστά άμεσα ανταγωνιστικό. Υπάρχει ένα γκρουπ με πέντε - έξι ομάδες που είναι στις υψηλές θέσεις, υπάρχουν ομάδες που έχουν μεγάλους προϋπολογισμούς. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες θα παλέψουν για τη σωτηρία".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software