Οικονομάκης: "Η Δάφνη έχει βρει τον δρόμο της"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Η Δάφνη έχει κάνει σπουδαία εκκίνηση τη φετινή σεζόν στη Γ' Εθνική, μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ο Κώστας Οικονομάκης μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για τους στόχους που υπάρχουν, τη διαχείριση της πίεσης, αλλά και την πραγματική επιτυχία της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη φετινή πορεία της Δάφνης: "Η Δάφνη και πέρσι ήταν πρωταγωνίστρια, ήταν δεύτερη στον όμιλό της. Φέτος το κάτι παραπάνω που έπρεπε να κάνει ήταν να κυνηγήσει την πρώτη θέση και την άνοδο στη Β' Εθνική. Να υπάρξει δηλαδή μια συνέχεια στην εξαιρετική δουλειά που είχε γίνει από πέρσι. Γι αυτό, έχει μείνει ο βασικός κορμός, αλλά και κάποιες προσθήκες, που είναι πολύ καλές. Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά".

Για την πίεση που υπάρχει: "Πάντα υπάρχει πίεση. Όταν μια ομάδα βαφτίζεται φαβορί, υπάρχει η πίεση. Οι παίκτες που έχω, διαθέτουν εμπειρία από τέτοια πίεση, στις ομάδες που έπαιζαν παλαιότερα, οπότε τη διαχειριζόμαστε. Ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα δεν τελειώνει στη regular season, all;a stplayoffs. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε διαρκώς και να γινόμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι".

Για τον μεγάλο στόχο της Δάφνης: "Η πρώτη μεγάλη κίνηση που έγινε φέτος ήταν η ανακαίνιση του γηπέδου. Αυτό βοήθησε πολύ, σε όλα τα επίπεδα. Κοίτα, η Δάφνη έχει δημιουργήσει μια Ακαδημία με 350 παιδιά, έχει βάση που της επιτρέπει να κάνει όνειρα. Ο πρόεδρος αυτή την στιγμή είναι ο πιο παλιός παράγοντας του ελληνικού μπάσκετ, είναι πολύ έμπειρος, έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει η ομάδα σωστά και όχι βιαστικά.

Αυτό το πράγμα έχει αρχίσει να φαίνεται από την πορεία στη Γ' Εθνική, ήδη από πέρσι. Αν καταφέρουμε να ανέβουμε, πιστεύω ότι του χρόνου η ομάδα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει πράγματα στη Β' Εθνική γιατί έχουμε παίκτες που έχουν τις παραστάσεις, το ταλέντο και την εμπειρία από υψηλότερες κατηγορίες. Αυτό που έχει δημιουργηθεί στη Δάφνη, λειτουργεί καλά συνολικά. Η Δάφνη έχει βρει τον δρόμο της πλέον.

Η Α1 είναι ένας στόχος, που ακόμη κι αν τον καταφέρεις, πρέπει να είσαι εύρωστος για να αντέξεις. Πρέπει λοιπόν να είμαστε λίγο ρεαλιστές σε κάποια πράγματα, να μην κάνουμε μόνο όνειρα.

Το καλό με τη Δάφνη, πέραν του αγωνιστικού, είναι το κλίμα που υπάρχει. Σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, το κλίμα και τα αποδυτήρια είναι το "Α" και το "Ω". Πέρα από το ταλέντο φυσικά, το κλίμα είναι το σημαντικότερο. Ο στόχος της Δάφνης είναι να ξαναφέρει τον κόσμο της περιοχής στο γήπεδο, να την αγκαλιάσει και να την ξαναγαπήσει, όπως παλιά. Κάτι που συμβαίνει ήδη.

Αυτό φαίνεται από την ανταπόκριση που υπάρχει και τον αριθμό των παιδιών στην Ακαδημία, αλλά κι από τον αριθμό των φιλάθλων που έρχονται την Κυριακή στο γήπεδο. Σιγά σιγά γεμίζουν οι εξέδρες και αυτό μόνο ικανοποίηση φέρνει σε όλους μας".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software