Ερνάντεθ: "Πολύτιμη εμπειρία για όλους το Διεθνές Σεμινάριο Αναπτυξιακών Ηλικιών"

| Δελτία Τύπου

Ο Ρομπέρτο Ερνάντεθ μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το Διεθνές Σεμινάριο Αναπτυξιακών Ηλικιών, στο οποίο θα παρευρεθεί ως ομιλητής.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις ομιλίες του: "Στην πρώτη μου ομιλία θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα κομμάτια για τη βελτίωση της μηχανικής στο σουτ και στη δεύερη θα αναφερθώ σε κάποιες ιδέες για τη βελτίωση της αμυντικής απόδοσης. Θεωρώ πως δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το σουτ και οι νέοι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι το σουτ δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι, αλλά κάτι που αποκτάς στην πορεία. Αυτό στο οποίο θα εστιάσουμε είναι το κράτημα της μπάλας, το footwork και τον ρυθμό στο σουτ, όπως επίσης θα δείξουμε κάποιες ασκήσεις για το decision making σε ό,τι αφορά στο σουτ. Αναφορικά με το ασκησιολόγιο για την άμυνα, θα δείξουμε πώς κάποιος μπορεί να πάρει αμυντικές πρωτοβουλίες".

Για τη σημασία της σωστής προετοιμασίας των νεαρών αθλητών: "Οι νεαροί παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι οι ατομικές και συγκεκριμένες προπονήσεις είναι ένα από τα κλειδιά για το "χτίσιμο" του εαυτού τους. Θα πρέπει να είναι coachable, θα πρέπει να είναι υπομονετικοί για να πετύχουν τους στόχους τους, αλλά πάντα ανταγωνιζόμενοι τον εαυτό τους. Αντίστοιχα, οι προπονητές που δουλεύουν με νεαρούς παίκτες θα πρέπει επίσης να είναι υπομονετικοί και να δίνουν το δικαίωμα στους παίκτες να κάνουν λάθη. Να δίνουν λεπτομερείς οδηγίες και να διδάσκουν το παιχνίδι, αυτοί είναι σημαντικοί παράγοντες όταν δουλεύεις με νεαρούς αθλητές".

Για τη σημασία των σεμιναρίων: "Στη σύγχρονη εποχή είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα μεγάλο κύκλο από μπασκετική γνώση στο διαδίκτυο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να φιλτράρουμε και να επιλέγουμε ποιες πληροφορίες μάς χρειάζονται για να της μεταφέρουμε στους παίκτες που προπονούμε. Το μόνο κακό που έχει η πληροφορία από το διαδίκτυο είναι πως δεν την "νιώθεις" τόσο πολύ, όσο αν ήσουν στο γήπεδο. Συνολικά, οι πρωτοβουλίες σαν αυτή δίνουν τη δυνατότητα σε προπονητές να συναντηθούν και να δουν ζωντανά πώς δουλεύουν οι συνάδελφοί τους. Η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξελιχθείς ως άτομο και ως προπονητής. Οπότε είναι μια πολύτιμη εμπειρία που όλοι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software