Έλαμψαν οι ομιλητές στο 9ο Διεθνές Σεμινάριο Νεαρών Παικτών

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

sepk_mikri.jpg Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχώρησαν όσοι προπονητές βρέθηκαν στις 13 και 14 Ιουνίου στη Βέροια για να παρακολουθήσουν το 9ο Διεθνές Σεμινάριο, το οποίο θα μείνει αξέχαστο για τις εξαιρετικές ομιλίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, του Στιβ Σπένσερ και του Σίτο Αλόνσο.

sepk_mesa.jpg Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχώρησαν όσοι προπονητές βρέθηκαν στις 13 και 14 Ιουνίου στη Βέροια για να παρακολουθήσουν το 9ο Διεθνές Σεμινάριο, το οποίο θα μείνει αξέχαστο για τις εξαιρετικές ομιλίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, του Στιβ Σπένσερ και του Σίτο Αλόνσο.

Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου μίλησε για τις αρχές της ατομικής προπόνησης και συγκεκριμένα για επιθετικές κινήσεις με πλάτη και πρόσωπο στο καλάθι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εμβάθυνση στις λεπτομέρειες.

Με πολύ ενέργεια και πάθος ο Στιβ Σπένσερ αναφέρθηκε στο μεθοδολογία της εκμάθησης του σουτ και στα βασικά σημεία του χειρισμού της μπάλας, εμπλουτίζοντας την ομιλία του με πλούσιο ασκησιολόγιο. Τη δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου ο Αμερικανός προπονητής δεν δίστασε να... κυλιστεί στο παρκέ για να διδάξει την άμυνα και συγκεκριμένα την πιεστική της μορφή.

Αυτός που έκλεψε την παράσταση δεν είναι άλλος από τον Σίτο Αλόνσο. Ο νεαρός χεντ-κόουτς της Μπανταλόνα συγκέντρωσε την προσοχή όλων με τις ιδιαίτερες ομιλίες του. Την πρώτη ημέρα αναλώθηκε στην «ντρίμπλα», διδάσκοντας την όμως με διαφορετική τεχνική και προεκτάσεις. Παράλληλα έδειξε ασκήσεις, βίντεο ενώ δεν δίστασε ο ίδιος να κάνει... επίδειξη υψηλής τεχνικής που θα ζήλευε και το «πουλέν» του, ο Ρίκι Ρούμπιο.

Τη δεύτερη ημέρα ο Αλόνσο αναφέρθηκε σε ένα ιδιαίτερο κομμάτι της άμυνας, την αποφυγή της ξεκούρασης. Μίλησε δηλαδή για το πως οι παίκτες πρέπει να έχουν μια διαρκή κίνηση για να δυσκολέψουν την επίθεση και να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικοί. Αφού ίδρωσε τρέχοντας μαζί με τους νεαρούς παίκτες της ομάδας επίδειξης, έκλεισε την ομιλία του με την προβολή 5λεπτου βίντεο γύρω από το θέμα.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Αρχικά ο ΣΕΠΚ τίμησε τους ομιλητές. «Ευχαριστούμε τον Γιάννη για την παρουσία και για τις μεθοδικές και λεπτομερείες ομιλίες του» ήταν τα λόγια του γενικού γραμματέα του Συνδέσμου, Θόδωρου Μπολάτογλου, που βράβευσε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Εκείνος με τη σειρά του ευχαρίστησε το ακροατήριο, αλλά και το Δ.Σ του ΣΕΠΚ που του έδωσε την ευκαιρία να... αλλάξει πλευρά και από τις εξέδρες να μεταφερθεί στο παρκέ, παίρνοντας εκείνος το μικρόφωνο.

«Είμαστε χαρούμενοι που σε είχαμε μαζί μας. Συγχαρητήρια» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΠΚ, Θόδωρος Ροδόπουλος, δίνοντας την τιμητική πλακέτα στον Στιβ Σπένσερ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα εδώ. Πέρασα πολύ καλά» παραδέχτηκε ο Σίτο Αλόνσο, που τιμήθηκε εκ μέρους του Συνδέσμου από τον Νίκο Αποστολίδη, που με τη σειρά του πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε τον κόουτς Αλόνσο για την παρουσία του, το βάθος γνώσεων και το πάθος του».

Αμέσως μετά ο ΣΕΠΚ παρέδωσε τιμητικές πλακέτες στη δήμαρχο Χαρά Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, στον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Γιώργο Δημητριάδη και στον αντιδήμαρχο (και πρόεδρο του ΟΝΑ) Γιώργο Μιχαηλίδη, για την ευκαιρία να πάρουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις του αθλητικού έτους "Δημήτριος Βικέλας".

Με τη σειρά της η δήμαρχος Βέροιας πέρα από την πλακέτα που απένειμε στον Σύνδεσμο, χάρισε στην «ψυχή του σεμιναρίου», δηλαδή στους τρεις ομιλητές, από ένα σήμα του 2008 φτιαγμένο από κρύσταλλο, «διότι κι οι αθλητικές αξίες είναι φτιαγμένες από το ίδιο υλικό» όπως τόνισε συγκεκριμένα η Χαρά Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software